Saopštenje za medije

Povodom vijesti na pojedinim lokalnim portalima da je Savjet Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru na sjednici koja je održana jučer, 13. 05. 2022. godine, na kojoj je, kako je javnost obaviještena, razmatrano aktuelno stanje i donijete odluke o daljem funkcionisanju ove visokoškolske ustanove, te da je Savjet navodno odlučivao o novim članovima, tj. članstvu predsjednika Upravnog odbora Mufty fondacije, gospodina Usame Zukorlića, obavještavamo javnost da se radi o neistinitoj vijesti, sa jasnom zlonamjernom pozadinom i ciljem.

Procedura o članstvu u Savjetu Univerziteta je jasno propisana Statutom, koji predviđa broj članova iz reda predstavnika Univerziteta, osnivača i studenata i ona će biti poštovana u narednom periodu, kao što je bila i u prethodnom, a na spomenutom zasijedanju to nije bila tačka dnevnog reda, niti je bilo ko od članova Savjeta o tome govorio.

Kao što je istaknut poziv medijima u jučerašnjem saopštenju nakon sjednice Savjeta da se uzdrže od ugrožavanja autonomnosti rada Univerziteta, pozivamo sve prijatelje Univerziteta i dobre ljude da ne nasijedaju na zlonamjerne provokacije koje imaju za cilj urušavanje ugleda Univerziteta i porodice rahmetli akademika Muamera Zukorlića, kao njegovog osnivača sa pozicije muftije i predsjednika Mešihata.

Predsjednik Savjeta
Dr. Rešad ef. Plojović

×
Language