Prof.dr. Elma Elfić Zukorlić i prof.dr. Amela Lukač Zoranić u posjeti Univerzitetu u Veroni, Italijanskoj diplomatskoj akademiji i Gradskoj upravi grada Verone

Prof.dr. Elma Elfić Zukorlić i prof.dr. Amela Lukač Zoranić, boravile su 18.03.2022. godine u zvaničnoj posjeti Italijanskoj diplomatskoj akademiji Ujedinjenih nacija i tom prilikom susreli se sa izvršnim direktorom Akademije, dr. Abramo A. Chabibom. Na sastanku je bilo riječi o saradnji između dviju institucija i podizanju kapaciteta međunarodne saradnje koja za cilj ima približiti UNINP evropskom i svjetskom prostoru nauke, istraživanja i visokog obrazovanja.
Nakon toga je upriličen prijem pomoćnice ministra obrazovanja R. Srbije, prof.dr. Elme Elfić Zukorlić sa pomoćnicom ministra za obrazovanje regije Veneto u Italiji, prof.dr. Laura Donom. Tim povodom su profesorice imale priliku susreti se i sa predstavnicima Gradske uprave grada Verone na čelu sa vijećnikom Filippo Random i izraziti zadovoljstvo vrlo uspješnom posjetom koja će rezultirati realizacijom zajedničkih projekata.
Profesorice su u zvaničnoj posjeti boravili i na Univerzitetu u Veroni gdje su imali prilike susresti se sa rukovodiocem Departmana za strane jezike i književnost Univerziteta u Veroni, dr. Robertom Facchinetti. Na sastanku je bilo riječi o pokretanju saradnje u okviru Erasmus+ programa i realizaciji aktivnosti stručne prakse, razmjene studenata, nastavnog i administrativnog kadra.
×
Language