Kulturni ataše ambasade SAD-a u posjeti UNINP-u

Delagacija ambasade SAD-a na čelu sa kulturnim Atašeom, Holly Zardus, dana 16.12.2021. godine je posjetila Internacionalni Univerzitet u Novom Pazaru. Delegaciju ambasade su primili rektor, prof.dr. Suad Bećirović, prorektor za nastavu i međunarodnu saradnju, prof.dr. Amela Lukač Zoranić i dekan Departmana za filološke nauke, prof.dr. Kimeta Hamidović sa saradnicima. Prilikom sastanka bilo je riječi o Univerzitetu, saradnji i projektima koji se realizuju.

Kulturni Ataše ambasade, Holly Zardus je tim povodom istakla zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i da smatra da će buduće projektne aktivnosti biti manifestacija dugoročne saradnje dviju institucija.

Rektor, prof. Bećirović naglasio je da je saradnja sa ambasadom SAD-a od velikog značaja kao i da je Internacionalni Univerzitet u Novom Pazaru institucija na kojoj mladi ljudi neguju slobodu mišljenja i želju da uče na iskustvima drugih.

Na samom kraju, prorektor za nastavu i međunarodnu saradnju, prof. Lukač Zoranić je poručila da su vrata ove visoko obrazovne institucije otvorena za sve vidove naučne i kulturne saradnje.

×
Language