Konkurs za XIII međunarodnu likovnu koloniju

Departman umjetnosti, Univerziteta u Novom Pazaru objavljuje konkurs za trienaestu međunarodnu likovnu koloniju, koja će biti održana od 08. do 12. Aprila 2020. godini, u Petnjici, na prostorima različitih parkova prirode. Konkurs je otvoren do 25. marta. Cilj kolonije je omogućiti učesnicima da zajedno stvaraju, da se međusobno povežu i obezbediti im javni prostor za prezentovanje njihove umetnosti.

Pravo na učešće imaju profesionalni umetnici kao i studenti sa likovnih fakulteta iz  regiona i šire. Konkurs je otvoren za 15 učesnika. Tročlana komisija, u sastavu: Fehim Husković, redovni profesor Departmana umjetnosti; Mehmed Slezović, redovni profesor Departmana umjetnosti; Nehat Bekiri,redovni profesor Univerziteta u Tetovu, izvršit će selekciju kandidata.

Za sve učesnike kolonije obezbeđen je  smeštaj (4 noćenja i hrana) i celokupan likovni materijal. Broj radova koje jedan učesnik treba da uradi je najmanje 2.

Uslovi konkursa:

3 rada u PDF ili JPG format  i CV poslati na mejl: asmir.husovic@uninp.edu.rs

Prevoz za učesnike, Novi Pazar – Petnjica, Petnjica –Novi Pazar,  je obezbeđen.

Svi učesnici kolonije su dužni da organizatoru ostave dva rada nastala na koloniji, koji preuzima sva autorska prava i može ih koristiti. Završna izložba će biti organizovana u maju u izložbenom prostoru Univerziteta u Novom Pazaru.

Dobrodošlo je učešće likovnih umetnika, studenata likovnih akademija i njihovih nastavnika.

×
Language