Studenti IUNP-a na 33. Fashion Selection-u

33. Fashion Selection od 02-04.11.2019. godine u Beogradu privukao je mnoge javne ličnosti koje su imale prilike pratiti modele najuspešnijih dizajnera iz naše zemlje poput Suzane Perić, Nemanje Pantelića, Irene Grahovac, Bate Spasojevića i drugih. Među brojnim poznatim dizajnerima svoje radove je imala prilike predstaviti i asistentica IUNP-a, Mirsada Bulić Čolaković i pokupiti brojne ovacije zbog jedinstvenosti i lepote svojih kreacija.

Studenti Departmana umjetnosti IUNP-a, sa Smjera za modni dizajn, predvođeni profesorkama, Jasminom Pantelić,Eminom Ćorić i Senadom Jašarević Crnovršanin, su imali prilike direktno pratiti i učestvovati u modnom spektaklu te razgovarati sa poznatim dizajnerima.

Također, studentima je omogućen ulazak u prostor Backstage-a gdje su se direktno mogli upoznati sa svim pojednostima vezano za pripremu i realizaciju modne revije. Ovakvo stječeno iskustvo zasigurno će im poslužiti u budućem spoznajnom procesu. Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru će i dalje nastojati da svojim studentima omogući adekvatan spoj teorije i prakse radeći na unapređenju znanja i vještina te aktivno doprinoseći studentskoj izvrsnosti.

×
Language