Zamenik ambasadora Kraljevine Švedske u posjeti IUNP

Visoka delagacija ambasade Kraljevine Švedske na čelu sa zamenikom ambasadora, g. Joakimom Varenom, dana 31.10.2019. godine je posjetila Internacionalni Univerzitet u Novom Pazaru. Delegaciju ambasade primili su rektor prof.dr Suad Bećirović, prorektor za nastavu i međunarodnu saradnju prof.dr Amela Lukač – Zoranić i generalni menadžer prof.dr Elma Elfić – Zukorlić.

Prilikom sastanka konkretizivane su buduće projektne aktivnosti koje će ambasada Kraljevine Švedske i Internacionalni Univerzitet u Novom Pazaru realizovati. O dobrim vezama, te intezivnoj saradnji svjedoči i ova, jedna u nizu posjeta.

Zamenik ambasadora g.Joakim Varen istakao je zadovoljstvo što da će buduće projektne aktivnosti biti manifestacija dugoročne i održive saradnje.

Rektor, prof Bećirović naglasio je da je saradnja sa ambasadom Kraljevine Švedske od velikog značaja kao i da je Internacionalni Univerzitet u Novom Pazaru institucija na kojoj mladi ljudi neguju slobodu mišljenja i želju da uče na iskustvima drugih. Na samom kraju, prof. Bećirović poručio je da su vrata ove visoko obrazovne institucije otvorena za sve vidove naučne i kulturne saradnje.

×
Language