U Biblioteci Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru promoviran je knjiga „Mi, Vi i Oni- O akademskim vještinama“, autorice prof. Dr. Marijane Šećibović.

U Biblioteci Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru promoviran je knjiga „Mi, Vi i Oni- O akademskim vještinama“, autorice prof. Dr. Marijane Šećibović. O knjizi su govorile prof.dr Amela Lukač-Zoranić i prof.dr Elma Elfić- Zukorlić i tom prilikom je istaknuto:

“Marijana Šećibović je uspela da svojih više od 20 godina aktivnog angažovanja u obrazovnom procesu, što u učionici, što van nje da pretoči u tekst zagovarajući da obrazovni proces bude oslobođen od stega koje su nametnute  te da spoznaja bude imperativ naučnog rada i obrazovanja uopšte” kazala je prof.dr Lukač- Zoranić.

Prof.dr Elma Elfić-Zukorlić u svom obraćanju je istakla da autorica iskreno govori o sistemu obrazovanja sa svim njegovim prednostima i manjkavostima.” Ova knjiga treba naći mesto u svakom domu; a prvenstveno  kod studenata. Naše vreme je negde na izmaku; dok mladi ljudi, studenti trebaju raditi na sebi odpreti se najezdi materijalnih vrednosti, menjati sebe i kritički misliti i biti elita, a ne masa.”

 

×
Language