Generalna menadžerka IUNP-a na međunarodnoj konferenciji „Žеnе lidеri i održivi razvoj – istinski ravnopravnе”

U organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade R. Srbije, 02.10-03.10.2019. godine, održana je međunarodna konferencija pod nazivom „Žеnе lidеri i održivi razvoj – istinski ravnopravnе”.
Konferencija je okupila zvaničnicе i zvaničnikе, kako iz Evropе i svijеta, tako iz našе zеmljе, sa ciljеm uspostavljanja saradnjе izmеđu žеna liderki u svijetu sa žеnama lidеrkama iz Srbije. Učešće na konferenciji uzela je generalna menadžerka Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, prof. dr Elma Elfić Zukorlić. Ona je učestvovala na panelu pod nazivom “Rodni stereotipi – predstavljanje žena u medijima”. Pored generalne menadžere IUNP-a, na istom panelu učešće su uzele: Ksenija Vučić, direktorica programa info-kanala Pink 3, Irena Vujović, predsjednica opštine Savski venac, dr. Katarina Štrbac, direktorka Direkcije za evropske intergarcije, Milena Popović Ivanović iz kabineta predsjednika Vlade Republike Srbije, Nataša Tasić, solistkinja opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i Bojana Radaković, podsekretarka sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove Uprave grada Beograda.
Generalna menadžerka, dr. Elfić Zukorlić, je u svom izlaganju istakla da je obrazovanje temelj kvalitetne emancipacije žene i njenih sloboda unapređivanju svijesti o njenoj ulozi u društvu u duhu slobode i dostojanstva. Neobrazovana žena nije slobodna žena, samim tim je i nesigurna, te se smanjuje njena želja i ambicija da izađe iz porodičnog miljea i uključi se u društvene i javne tokove. Prof. Elfić-Zukorlić je naglasila da su promjene u društvu neminovne i ujedno uvjetovane kvalitetnim obrazovanjem.
Kroz obrazovanje i zahvaljujući obrazovanju, sve veći broj mladih žena dobija prilike i mjesta koja zaslužuju a kada je u pitanju jugozapadni dio R. Srbije, to je više nego evidentno jer je upravo osnivanjem Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru ta misija ispunjena.
×
Language