Dodijeljeni indeksi 18-toj generaciji studenata

Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru 01.10.2019. godine održana je svečana dodjela i prijem osamnaeste generacije studenata. Na dodjeli je istaknuto da je Univerzitet osnovan 2002. godine i da je danas jedan od najprestižnijih Univerziteta u regionu po svim relevantnim parametrima. Riječi dobrodošlice studentima uputio je rektor, prof. dr. Suad Bećirović, koji je naglasio: “Upisom akademskih studija donijeli ste jednu bitnu odluku, jer želite postati bitan faktor u društvu. Da želite da promijenite trenutno stanje u društvu ka boljem. To je jedna bitna, i svakako, hrabra odluka. Drugu bitnu odluku, koju ste donijeli, jeste da ste odabrali pravu ustanovu za realizaciju vašeg cilja. Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru, je vaš pravi saveznik ukoliko želite postati najbolji – najbolji ekonomista, pravnik, informatičar, vaspitač, psiholog, umjetnik ili filolog”. Indekse studentima I godine u akademskoj 2019/2020. godini uručili su rukovodioci Departmana.

Nakon dodjele, studenti su imali priliku upoznati se sa rukovodiocima Departmana, nastavnim osobljem i prostornim kapacitetima Univerziteta i slušati i uodno predavanje.

Nakon predavanja, za studente generacije 2019/2020. upriličeno je druženje i posluženje u bašti Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru.

 

×
Language