Profesori IUNP-a na međunarodnoj izložbi “Sevdah” u Sarajevu

Profesori Departmana umjetnosti prof.dr. Mehmed Slezović, prof.dr.Fehim Husković i doc.dr Azra Hamzagić uzeli su učešće na međunarodnoj izložbi “Sevdah” koja je otvorena 28.08.2019. godine u prostoru Gazi Husrev-begovog Hanikaha u Sarajevu u organizaciji Udruženja Art Colony i Galerije “Preporod“. Na izložbi su se našla djela 27 umjetnika iz BiH, Turske, Sjevernog Kipra, Sjeverne Makedonije, Grčke, Francuske, Italije, Albanije, Crne Gore, Srbije, Rusije, Kosova i SAD-a, učesnika sedme Internacionalne umjetničke kolonije.

Otvaranju izložbe prisustvovao je i ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldun Koc koji je pohvalio održavanje Internacionalne kolonije, naglasivši da su ovakvi kulturni događaji vrlo važni za jačanje odnosa među zemljama.

Otvaranju izložbe su osim učesnika Internacionalne kolonije, na kojoj su tehnike oslikavanja bile ulje i akril na platnu, prisustvovali i brojni drugi umjetnici i građani.

Međunarodna izložba u prostoru Gazi Husrev- begovog Hanikaha u Sarajevu izložena je dva dana, nakon čega je premještena u Galeriju “Preporod“.

 

×
Language