Otvoren Festival knjige

U organizaciji Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru 18.4.2019, u 12h na Trgu Gazi Isa-bega Ishakovića započeta je manifestacija Festival knjige koji će trajati do 20. aprila 2019. godine. Manifestaciju je zvanično otvorio osnivač Univerziteta, akademik Muamer Zukorlić.

Tokom prvog dana festivala uručene su nagrade najboljim literarnim radovima nagrađenim na literarnim konkursu na kojem je učestvovao veliki broj radova učesnika iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i dijaspore. Nagradu za najbolji rad dobila je Una Rančić učenica Savremene gimnazije u Beogradu, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Željko Bolević učenik Srednje mješovite škole „Bećo Bašić“ iz Plava i Fatih Mavrić učenik Gimnazije u Tutinu. Prema mišljenju stručnog žirija najboljih dvadeset radova će biti štampano u zborniku radova sa prvog međunarnodnog literarnog konkursa:

MOĆ ZNANJA/  POWER OF KNOWLEDGE/  KRAFT DES WISSENS/ MOKTJA NA ZNAENJETO/ BILGININ GÜCÜ/ FORCA E DITURISË.

Festival knjige je manifestacija koja svake godine okuplja veliki broj izdavačkih kuća iz zemlje i regiona. U okviru ovogodišnjeg Festivala knjige bit će predstavljena tri nova broja naučnih časopisa Internacionalnog univerziteta – Univerzetska misao, Ekonomski izazovi i Pravne teme, kao i promocija knjige Beleg Balkana autorice Biljane V. Popović.

×
Language