TAKMIČENJE ZA NAJBOLJU POSLOVNU IDEJU UNIVERZITETA U NOVOM PAZARU

Dragi srednjoškolci i studenti I i II godine osnovnih studija.

Da li ste ikada razmišljali da otvorite svoju firmu? Da li željite postati uspješni u biznisu? Šta je potrebno za to? Da bi dobili prvi osjećaj za biznis, Univerzitet u Novom Pazaru organizuje takmičenju za najbolju poslovnu ideju. Ovo takmičenje će vam pomoći da uobličite svoju biznis ideju, da saznate šta je sve potrebno za pokretanje biznisa, da uspješno ubijedite nekoga u vašu ideju i da naučite mnogo praktičnih stvari i da osvojite vrijedne nagrade.

Šta je Takmičenje za najbolju poslovnu ideju?

Ovo takmičenje je smotra poslovnih ideja za srednjoškolce. Ovim takmičenje srednjoškolci će se upoznati sa osnovnim alatima iz svijeta biznisa, poput biznis plana, i tehnikama neophodnim za današnji poslovni uspjeh: poslovnim pregovaranjem. Na ovaj način će se povezati teorija sa praksom. 

Kako će takmičenje izgledati?

Takmičenje se sastoji iz 3 faze:

  • Faza 1: Prijava na takmičenje. Popunjavanjem jednostavne online forme možete da se prijavite sa svojim timom i steknete osnovne ulove da se takmičite (kontakt e-mail-a na cei@uninp.edu.rs). Prijava za takmičenje do: 18.05.2024. godine.

Formular za takmičenje se nalazi ovde

  • Faza 2: Treninzi za takmičare. Svaki tim mora pohađati seriju treninga pod mentorstvom koji će im pomoći da što bolje razrade i predstave svoju poslovnu ideju. Predavanja će biti iz oblasti poslovnog planiranja i poslovnog pregovaranja. (Predavanje iz Biznis planova i Pregovaranja održaće se 10.maja.2024 (petak) u 10.00h sa dodeljenim mentorom -što je promenljivo u dogovoru sa dodeljenim mentorom).
  • Faza 3: Finale. Na dan takmičenja timovi dobijaju temu. Zajedno sa mentorom rade biznis plan i prezentaciju. Komisija će izabrati najbolje poslovne ideje. Na finalu će najbolji timovi usmeno prezentirati svoje ideje pred komisijom i TV kamerama. Finale će se održati 25.maja.2024 na Univerzitetu u Novom Pazaru (ulica Dimitrija Tucović a bb od 10.00h). Finale će početi u 16.00h.

 

Koje nagrade očekuju pobednike?

     prvoplasirani tim očekuju glavna nagrada putovanje u Istanbul

     drugoplasirani tim 300 €

     a trećeplasirani tim 150 €.

Uslovi za prijavljivanje:

  • Svaki tim mora imati 3 člana
  • Članovi tima moraju biti srednjoškolci / studenti I ili II godine osnovnih studija

 

Kriterijumi za ocenu ideja?

Svi timovi će biti ocenjivani prema dole datoj skali:

Način bodovanja Pregled Maksimalnih bodova
1 Poptuno ispunjen formular biznis plana 5
2 Jezički i stilski ispravan formular (da li ima gramatičkih i slovnih grešaka) 5
3 Ekonomski koncizan i razumljiva ideja 15
4 Originalan tekst 15
5 Kvalitet prezentacije 15
6 Nastup i ubedljivost 15
7 Glas članova komisije 15
8 Glas publike 15
UKUPNO BODOVA 100
×
Language