Predstavnici Univerziteta u Novom Pazaru na Generalnom BH sajmu privrede – ZEPS 2024

Predstavnici Univerziteta u Novom Pazaru na Generalnom BH sajmu privrede – ZEPS 2024

Delegaciju Univerziteta je predvodio rektor, prof.dr. Suad Bećirović, a činili su je: koordinator za međunarodnu saradnju i rukovodilac Departmana za pravne nauke, prof.dr. Ergin Hakić i finansijski menadžer i šef kabineta rektora, mast.ekon. Haris Zogić.

ZEPS je tradicionalni sajam privrede, na kojem ove godine učestvuje 400 kompanija sa više od 1.200 brendova. Republika Turska je zemlja partner ovogodišnjeg ZEPS-a, a nacionalno učešće Turske organizuje Istanbulska trgovinska komora, druga po redu najveća privredna komora na svijetu sa više od 800.000 članica, a predstavnici UNINP su se susreli sa predsjednikom Komore, Șekibom Avdagiçem.

Sa predstavnicima Istanbulskog komercijalnog univerziteta je dogovoreno potpisivanje sporazuma na polju razmjene studenata i saradnje na naučnim projektima, a sa privrednikom i suorganizatorom sajma, Samirom Vildićem je dogovoreno gostujuće predavanje u vidu škole preduzetništva u novembru ove godine.

Na marginama događaja je bilo još sastanaka sa predstavnicima naučnog i privrednog života u cilju saradnje na projektima od zajedničkog interesa.

×
Language