Predstavnici Univerziteta u Novom Pazaru prisustvovali su otvaranju 9. konferencije Sarajevo Unlimited, regionalnog foruma posvećenog inovacijama, poduzetništvu i tehnologiji.

Predstavnici Univerziteta u Novom Pazaru, rukovodilac Centra za poduzetništvo i inovacije doc. dr Dženis Bajramović i administrator Centra za međunarodnu saradnju Msc. Nedim Pašović, prisustvovali su otvaranju 9. konferencije Sarajevo Unlimited, regionalnog foruma posvećenog inovacijama, poduzetništvu i tehnologiji. Konferencija traje dva dana.

Konferencija je započela panelom “Godišnji pregled digitalne transformacije za održivi razvoj”, uz moderaciju Jovane Marković-Vidaković iz ORACLE-a. Panelisti su bili predstavnici institucija i kompanija: Vlatko Drmić (Ministarstvo komunikacija i prometa BiH), Darja Softić-Kadenić (Kanton Sarajevo), Samir Ibrahimović (BH Telecom), i Nihad Velagić (Core).

Drugi panel, na temu “Turizam kao pokretač održivog razvoja”, vodila je Emina Nizić (Turistička zajednica KS), uz učešće Harisa Fazlagića (Predsjednik turističke zajednice KS), Zlatka Mijatovića (Ministar privrede KS), Asada Jeleškovića (Direktor, Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja) i prof. dr. Almira Pešteka (Ekonomski fakultet u Sarajevu).

Tokom konferencije dogovorena je buduća saradnja sa Blum Institutom, koji će posjetiti Univerzitet 9. oktobra, i intenziviranje naučne saradnje sa prof. dr. Almirom Peštekom sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

×
Language