Uspešno završen Erasmus+ projekat na Univerzitetu u Novom Pazaru

Uspješno završen Erasmus+ projekat na Univerzitetu u Novom Pazaru.

Univerzitet u Novom Pazaru je ovog ljetnjeg semestra bio domaćin dva studenta sa Anadolu Univerziteta iz Turske, koji su uspješno završili svoju Erasmus+ mobilnost. Tokom svog boravka, studenti su pohađali nastavu na engleskom jeziku iz predmeta koje su izabrali u ovom semestru i polagali ispite iz istih. Studenti su pohađali predavanja na Departmanu za pedagoške i psihološke nauke, smjer Psihologija, kao i na Departmanu za umjetnost i filologiju, smjer Engleski jezik i književnost.

Ova saradnja je omogućila studentima da steknu nova znanja, razmijene iskustva i kulturu, te dodatno obogate svoje obrazovanje. Studenti su bili uključeni u različite akademske i vanakademske aktivnosti, što je doprinijelo njihovom ličnom i profesionalnom razvoju. Takođe, naši studenti i profesori su imali priliku da se upoznaju sa različitim perspektivama i metodologijama, što je dodatno unaprijedilo kvalitet nastave na našem univerzitetu.

Zahvaljujemo se studentima na njihovom trudu i entuzijazmu, kao i rukovodiocima departmana i nastavnom osoblju na podršci i posvijećenosti. Ovaj uspješan projekat još jednom pokazuje značaj međunarodne saradnje i razmjene u visokom obrazovanju.

×
Language