Učešće profesora Departmana za pravne nauke na konferenciji u Zagrebu

Dana 14. i 15. maja 2015. godine Veleučilište Velika Gorica u Zagrebu je, pod pokroviteljstvom predsednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, organizovalo 8. međunarodnu naučnu-stručnu konferenciju ''Dani kriznog upravljanja''.

Konferenciju je otvorio Goran Grošinić, izaslanik predsednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, rekavši uz ostalo da je investiranje u sigurnost jedna od ključnih pretpostavki za privredni rast, a uloga akademske zajednice veoma važna u prepoznavanju činilaca krize.

Svečanosti otvorenja konferencije prisustvovao je i zamenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević, istaknuvši pritom dobru saradnju Županije i Veleučilišta. Konferencija je podijeljena u šest tematskih cjelina, a u zborniku su radovi više od stotinu autora iz desetak europskih zemalja.  Pozvano predavanje je održao njegova ekselencija, gospodin Keija Ide, ambasador Japana u Republici Hrvatskoj na temu "Četiri godine nakon velikog potresa u istočnom Japanu – lekcija i buduća perspektiva”, kao i četiri gostujuća predavanja naučno-stručnih radnika iz države Minesota (SAD).

Konferencija je imala za cilj ukazivanje na nužnost edukacije, pripremanja i efikasnog postupanja u kriznim situacijama.

Ukupno je prezentovano 113 radova  naučnih i stručnih radnika iz 16 zemalja (Velika Britanija, Srbija, Rusija, Hrvatska, BiH, Slovenija, Crna Gora, Rumunija, Italija, Poljska, Slovačka, Makedonija, Švedska, Mađarska, Austrija i SAD (Minesota).

Na ovoj konferenciji je učešće uzeo i prof. dr Nebojša Teofilović redovni profesor Departmana za pravne nauke Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru, koji je izložio koautorski rad pod naslovom ''Reformski procesi u policiji Srbije kao odgovor savremenim izazovima ugrožavanja bezbednosti''.

Leave a comment

×
Language