IUNP na Fashion Week-u u Nišu

       

  Internacionalni Univerzitet u Novom Pazaru učestvovao je na devetom Fashion Week-u, 12.05.2015. godine u Nišu sa jednim studentom treće i četiri studenta četvrte godine:

  1. Petra Nikolić – student treće godine
  2. Miljana Momčilović – student četvrte godine
  3. Marija Porkojević – student četvrte godine
  4. Milica Nikolić – student četvrte godine
  5. Nikolija Grozdanović – student četvrte godine

          Svoje kreacije student su realizovali uz pomoć mentora prof. Jasmine Pantelić i prof. Tatjane   Perevalov kao i asistenata Natalije Ignjatović i Ane Ristić. Modeli su nastali kao deo predmeta Dizajn tekstila, Savremeno odevanje i Dizajn tektila i odeće. Studenti su bili inspirisani najpoznatijim svetskim modnim kreatorima i umetnicima kao sto su Vivienne Westwood, Yoshji Yamamoto i Pablo Picasso. Uz ručno drapiranje i plisiranje, korišćenjem različitih materijala i dezena sa kombinacijom geometrijskih oblika realizovali su 13 modela i time obezbedili učešće u takmičarskom delu u kojem je Momčilović Miljana, student četvrte godine i osvojila drugo mesto.

          Cela manifestacija bila je propraćena velikom mediskom pažnjom, brojnim televizijama i novinarima, u prelepom prostoru sa velikim brojem posetilaca. Biti deo ovakvog modnog događaja samo još jednom potvrđuje ugled Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru i njegov značaj u obrazovanju.

Leave a comment

×
Language