Dodijeljene diplome magistrima i doktorima nauka

Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru danas, 30.03.2015. godine, upriličena je svečanost povodom dodjele diploma magistrima i doktorima nauka. Na svečanosti je istaknuto da postdiplomski studij IUNP-a predstavlja viziju moćne sinteze partnerstva istraživanja, obrazovanja i šire zajednice kao i to da ovaj model nastoji pozicionirati Univerzitet kao instituciju koja priprema svoje polaznike za svijet  koji će naslijediti, da budu u stanju odgovoriti snažno i hrabro na sve promjene u svijetu u kome se brzo mijenja pejzaž visokog obrazovanja i posljedično profesionalnog ostvarivanja.

Diplome je magistrantima i doktorantima uručio rektor, prof. dr. Suad Bećirović, koji je tom prilikom naglasio da je: „Internacionalni Univerzitet u Novom Pazaru ponosan na raznovrsnost i različitost. Po uzoru na vodeće univerzitete sa istoka i zapada, naš Univerzitet je uvijek otvoren za istraživačke teme, za koje se možda ne bi imalo dovoljno razumijevanja na drugim univerzitetima u okruženju. Koliko nam je bitna autonomija našeg univerziteta, toliko nam je i bitna autonomija kandidata i svakog profesora. Jer glavni indikator naučnog rada treba biti kvalitet istraživanja, uz poštovanje visokih profesionalnih i moralnih standarda. Samo na taj način možemo obezbijediti visoki stepen kvaliteta visokog obrazovanja i istraživanja.“

Prisutnima se obratio i čestitke uputio i predsjednik Savjeta Univerziteta i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, Mevlud ef. Dudić.

Na kraju svečanosti doktorima i magistrima nauka obratio se predsjednik Univerziteta u Novom Pazaru, muftija Muamer ef. Zukorlić, koji je tom prilikom istakao značaj postojanja Internacionalnog univerziteta i napredovanja na polju nauke i istraživanja u svim oblastima.

 

Leave a comment

×
Language